دعوت سپاه امام رضا(ع) از مردم برای شرکت در جشن انقلاب عراقچی: کوچاندن اجباری مردم غزه اجرای نقشه استعماری محو فلسطین است سازمان همکاری اسلامی اظهارات اخیر ترامپ درمورد غزه را محکوم کرد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) رئیس مجلس ترکیه: زمین فلسطینی‌ها قابل فروش به ترامپ نیست! اجرای آزمایشی طرح فوریت‌های اداری در یکی از استان‌های کشور پاسخ سخنگوی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور عراقچی: هرگز از موضع ضعف پای میز مذاکره نمی‌رویم دفن مهدی حاج محمد در قبر یک استقلالی دیگر | بهشت زهرا(س) توضیح داد قالیباف: طوفان‌الاقصی نقطه عطفی برای تغییر سرنوشت تاریخ بود پزشکیان: کشور‌های اسلامی با کمک هم می‌توانند غزه را دوباره آباد کنند راهپیمایی ۲۲بهمن در مشهد از میدان ۱۵ خرداد به سمت حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود صدراعظم آلمان خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد انگلیس خواهان اجرای کامل توافق آتش‌بس در غزه شد کابینه جدید لبنان رسما تشکیل شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) تعلیق یک فرمان جنجالی دیگر ترامپ سخنگوی دولت: مذاکرات با کشور‌های اروپایی ادامه دارد آیا افغانستان برای آسیای مرکزی تهدید است؟ صهیونیست‌ها خانه‌های لبنانی‌ها را در عدیسه آتش زدند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) شمار شهدای غزه از مرز ۴۸ هزار نفر گذشت (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کشته‌شدن ۴ سوری بر اثر انفجار مین در شرق حلب (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران منصوب شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) کارخانه احیای مستقیم شماره ۲ شرکت جهان فولاد سیرجان با حضور پزشکیان افتتاح شد بروجردی: مسائل و منافع ملی خود را به دور از آمریکا به پیش می‌بریم رئیس و اعضای شورای رهبری حماس با قالیباف دیدار کردند (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) + تصاویر شکایت ۱۹ دادستان آمریکایی از ترامپ به دلیل دسترسی کارمندان تیم ایلان ماسک به اطلاعات محرمانه آزادی ۳ اسیر صهیونیست دیگر توسط حماس (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) سرلشکر سلامی: ایران در ایام پیروزی انقلاب جبل‌النور شد و بعثت مجددی از اسلام صورت گرفت واکنش وزیر خارجه آلمان به اقدام ترامپ در تحریم دیوان لاهه: «کسی بالاتر از قانون نیست»
سرخط خبرها

وزیر نفت: مذاکره با روسیه برای واردات گاز| شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است

  • کد خبر: ۱۳۰۰۹۹
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
وزیر نفت: مذاکره با روسیه برای واردات گاز| شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است
وزیر نفت: مذاکرات خوبی با کشور‌هایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام گرفته که امیدواریم بتوانیم خبر‌های خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد اوجی وزیر نفت در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور، گفت: بیش از ۷۰ درصد انرژی کشور با گاز تامین می‌شود؛ شدت مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است این در حالی است که شدت مصرف انرژی در کشور ما با رشد اقتصادی نیز همخوانی ندارد.

وی اضافه کرد: ۷۴.۵ درصد گاز کشور از میدان پارس جنوبی تامین می‌شود، ۲۰ درصد آن از میادین مستقل و ۵ درصد آن از مناطق نفتی تامین می‌شود. در برنامه ششم مقرر شده که روزانه معادل یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز خام تولید شود. این در حالی است که عملکرد دوره مذکور روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که علت این موضوع را باید در عدم سرمایه گذاری در توسعه میادین گازی جستجو کرد.

اوجی با بیان اینکه ۳۳ درصد از مصارف گاز مربوط به نیروگاه‌ها است، ادامه داد: ۲۶ درصد گاز در حوزه مصارف خانگی استفاده می‌شود و باقیمانده نیز در حوزه صنایع و مسائل مربوطه به صنایع پایین دستی استفاده می‌شود.

وزیر نفت درباره وضعیت مصرف گاز در فصول مختلف سال، تصریح کرد: پیک مصرف گاز در تابستان در مصارف خانگی حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب است که این عدد در زمستان به ۴ برابر یعنی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

عضو کابینه سیزدهم ادامه داد: بیش از ۸۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز تامین می‌شود این در حالی است که در دنیا بیش از ۲۳ درصد سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها از گاز است. در حوزه مصارف خانگی سالانه ۶ درصد مصرف گاز با رشد همراه است، این عدد درباره صنایع عمده ۵ درصد و در بخش نیروگاهی ۴ درصد است.

وی با بیان اینکه در فصل سرد سال حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، افزود: در ابتدای کار دولت سیزدهم وزارت نفت در این حوزه به ویژه در زمستان با چالش‌هایی روبه‌رو بود که به لطف پروردگار، همت نمایندگان و همکاری مردم سال گذشته را بدون قطعی گاز پشت سر گذاشتیم.

اوجی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب ناترازی داشتیم. به دلیل موضوعات پیش آمده واردات گاز از ترکمنستان نداشتیم. همچنین در شروع کار دولت سیزدهم حدود ۴ هزار تانکر از چرخه حمل تانکر سوخت برای نیروگاه‌ها خارج شده بود، در سال گذشته و بدو شروع فعالیت وزارت نفت، توانستیم با تعمیرات و تامین تجهیزات موردنیاز پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال گاز، تولید حداکثری گاز را رقم بزنیم به گونه‌ای که حدود ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس جنوبی برای نخستین بار برداشت شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته و با افزایش تولید گاز حدود ۲۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شد، ادامه داد: در حوزه تقاضا نیز مدیریت و بهینه سازی را در دستورکار قرار دادیم، همچنین مبحث ۱۹ مصوب شد و موضوع تعرفه مشترکین پرمصرف در دولت تصویب و اجرا شد.

عضو کابینه سیزدهم با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه فرهنگ سازی مصرف گاز، تصریح کرد: از آنجا که در فصل سرد سال به دلیل تامین نیاز بخش خانگی ناچار به کاهش تامین سوخت نیروگاه‌ها و استفاده از سوخت مایع هستیم، در ماه‌های ابتدای شروع کار دولت ظرفیت مخازن نیروگاهی را نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش دادیم.

اوجی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه ارتقا دیپلماسی انرژی توضیح داد: در ماه‌های ابتدایی دولت سیزدهم مذاکراتی با ترکمنستان انجام گرفت و موفق شدیم سوآپ گاز را به میزان ۱.۵ تا ۲ میلیون مترمکعب انجام داده و واردات گاز را از این کشور انجام دهیم.

وی افزود: امسال نیز برنامه‌های کوتاه مدت مناسبی برای تامین گاز موردنیاز کشور در فصول سال داریم تا بتوانیم با کمک مردم از این فصل بدون قطعی عبور کنیم.

اوجی با بیان اینکه برای نخستین بار فاز ۱۱ پارس جنوبی را به میزان ۱۲ تا ۱۴ میلیون مترمکعب به بهره برداری می‌رسانیم، افزود: همچنین ۴ واحد پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به مرحله بهره برداری می‌رسد.

وی درباره جمع آوری گاز‌های مشعل از انعقاد ۲۸ قرارداد خبر داد و افزود: پیشنهاد‌هایی برای مصرف بهینه و مدیریت تقاضا در قالب بودجه ۱۴۰۱ ارائه شده است، همچنین افزایش قیمت مربوط به مشترکین پرمصرف در دستور قرار گرفت.

اوجی با بیان اینکه در این حوزه به حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در بالادست و پایین دست نیاز داریم، افزود: اگر این رقم محقق شود ظرف ۳ تا ۴ سال آینده ناترازی نخواهیم داشت. همچنین برای تامین اجرای پروژه‌ها تلاش شده از توان مالی هلدینگ‌های بزرگ استفاده کنیم.

عضو کابینه سیزدهم اضافه کرد: مذاکرات خوبی با کشور‌هایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام گرفته که امیدواریم بتوانیم خبر‌های خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.

وی تاکید کرد: اگر حداقل ۱۰ درصد از سقف صندوق توسعه ملی برای توسعه میدان‌های گازی تخصیص داده شود و همچنین ۱۰۰ درصد منابع ماده ۱۲ اختصاص یابد می‌توان به رفع مشکلات این حوزه کمک چشمگیری کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->